sâmbătă, 1 octombrie 2011
Placinte poale"n brau
Ingrediente pentru aluat
- 500 g faina
- 100 g margarina Unirea
- 5 b galbenusuri
- 20 g drojdie
- 300 ml lapte
- 50 g miere de albine
sare
Umplutura
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 150 g zahar
- 200 g stafide
- 100 ml rom
- coaja rasa de lamaie
- sare
Mod de preparare
Pregatim maiaua astfel : - se dizolva drojdia cu putin lapte caldut , se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia la dospit intr-un loc caldut .
Se freaca galbenusurile cu mierea apoi se adauga maiaua , faina si se amesteca . Se framanta aluatul pana cand se desprine de pe maini apoi adaugam margarina topita ( calduta nu fierbinte ) si mai framantam putin , acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca intr-un loc caldut .
Intre timp pregatim umplutura : - intr-un prosop umed punem stafidele si le frecam usor apoi le punem in rom . Branza o amestecam cu 2 oua , zaharul , zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie si stafidele ( fara lichid ) .
Din coca intindem foi cu un diametru de 15-20 cm ( dupa preferinta ) asezam umplutura in mijloc si adunam lateralele in mijloc apoi colturile formate , le asezam intr-o tava unsa sau pe hartie pergament . Nu se dau imediat la cuptor , le mai lasam 15-20 min . Le ungem cu ou batut , putem presara putin zahar apoi le coacem la 180 grade timp de 30-40 min , pana se rumenesc. POFTA BUNA !!!!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu