duminică, 2 octombrie 2011

Plăcintă cu brânză si praz









                                                    Ingrediente


            - 1 pac  -   foi de placinta
            -  1 kg   -   telemea
            -  2 fire  -  praz
            - 300 g  -  smântână
            - 5  b     - ouă
            - 100 ml - ulei




                                                            Mod de preparare


     Prazul se spală si  se taie in doua apoi pestisor , in 50 ml ulei se căleste putin  ( pe jumătate ) si se lasa la racit . Intrun vas se rade brânza si se amasteca cu 200 g smântână 4 oua si prazul călit . Pachetul de foi se imparte in patru . Asezam câte o foaie si o ungem cu ulei  ( 3-4 foi ) apoi intindem  1/4 din compozitie , se ruleaza din ambele parti  si repetăm operatia . Ungem tava cu ulei , asezam in tavă dupa care ungem cu compozitia din restul de smântână si  oul rămas  . Se coace la cuptor la 180 grade până se rumeneste . POFTĂ BUNĂ  !!!

Un comentariu:

Postolache Violeta spunea...

Mmm, ce bunatate, iubesc prazul in orice combinatie !