sâmbătă, 24 noiembrie 2012

TIRAMISU

               


              Ingrediente:

·         2 ouă
·         300 g Mascarpone
·         200 g frişcă lichida
·         3 linguri cacao pudră
·          50 ml lichior de cafea ( sau Amaretto )
·         150 g zahăr
·         25 pişcoturi 
·         25 g cafea espresso macinată

          Mod de preparare:

Puneţi pişcoturile într-un vas. Preparaţi 150 ml de cafea espresso din cafeaua măcinată, lăsaţi să se răcească puţin, turnaţi peste pişcoturi împreună cu 50 ml din lichior . Separaţi ouăle, bateţi bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugaţi amestecând branza Mascarpone şi restul de lichior . Bateţi bine frişca şi adăugaţi-o în compoziţie. Acoperiţi  cu această cremă pişcoturile, lăsaţi la frigider să se pătrundă şi înainte de servire presăraţi deasupra pudra de cacao. POFTA BUNA !!!


Niciun comentariu: