Ingrediente :
- 1 l lapte
- 14 oua
- 300 g zahar
- esenta de rom
- 4 linguri de faina
-1/2 plic praf de copt
- fructe din compot
-1/2 l frisca
Mod de preparare :
Întro cratita se va carameliza 100-150 g zahar se vor tapeta si lateralele vasului . Laptele fiert se raceste , separat batem 10 oua cu restul de zahar si esenta apoi se amesteca cu laptele . Compozitia se toarna in cratia pregatita anterior . Se da la cuptor la 180 grade timp de 30 min , ar trebui sa fie facut cam 3/4 , se aseaza deasupra fructele din compot apoi se toarna blatul pregatint astfel : - 4 albusuri se bat spuma , se adauga faina , galbenusurile , praful de copt si se omogenizeaza . Se da din nou la cuptor timp de 20-30 min . Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se desprind marginile cu un cutit si se rastoarna intrun platou ,sau o farfurie cu circumferinta mai mare . Se decoreaza cu frisca fructe etc... dupa priceperea fiecaruia . POFTA BUNA !!
Un comentariu:
Mamaaa, ce bine arata tortul asta!
Trimiteți un comentariu