marți, 5 aprilie 2011
Baclavale
Ingrediente
-1 pac foi de placinta
- 500 g miez de nuca
- 650 g zahar
- 200 g unt
- 1 lamaie
Mod de preparare
Miezul de nuca se coace in cuptor se sfarama marunt , se amesteca cu 150 g zahar si se imparte in doua parti . Untul se topeste , lamaia se curata de coaja si se taie cubulete . Restul de zahar il punem intrun vas cu 500ml apa apoi il punem la fiert , se adauga lamaia la jumatatea timpului de fierbere .Ungem tava cu unt asezam 4-5 foi ,unse cu unt intre ele , intindem o parte din miezul de nuca ,acoperim cu 3-4 foi la fel unse cu unt , intindem si ultima parte de miez de nuca acoperim din nou cu 4-5 foi unse . Partea de deasupra se unge bine cu unt .apoi se portioneaza si se da la coptorul incins la 180 grade timp de 30 -40 min. Cand este gata se adauga siropul fierbinte se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca .De preferinta a doua zi este mult mai buna . Nu se baga la frigider , se zahariseste . POFTA BUNA !!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu