sâmbătă, 12 noiembrie 2011

MUSACA de CARTOFI







                                              INGREDIENTE


                     -  600  g   carne tocata
                     -    1,5 kg  cartofi
                     -      1  b   ceapa mare
                     -      2       oua
                     -  100  g   cascaval
                     -  200ml    ulei
                     -  200 g    smantana
                     -              sos  tomat
                     -              sare
                     -              piper


                                      MOD  DE PREPARARE

     Cartofii se curata si se taie rondele subtiri , ceapa se toaca marunt. Intro  cratita cu putin ulei calim carnea si ceapa peste care am adaugat sosul tomat sare si piper  ( cui ii place asa cui nu poate folosi sosul tomat la servire ) . Intro tigaie cu restul de ulei calim cartofii  cate putini fara ai sfarama asezonam cu sare si piper . Luam o tava sau un vas Jena si il ungem dupa care tapetam cu pesmet . In vasul pregatit asezam un strat de cartofi peste care asezam carnea apoi din nou un strat de cartofi . Din 100 g  smantana oua si putin cascaval pregatim un sos care il turnam deasupra . Radem si restul de cascaval  si dam la cuptor la 180 grade pana se rumeneste deasupra  . Se serveste cu smantana  ( si  sos tomat ). POFTA BUNA  !!!
                     
              

Niciun comentariu: