marți, 5 aprilie 2011

Tort caramel

                                              Ingrediente :
                                            - 1 l  lapte
                                            - 14 oua
                                            - 300 g zahar
                                            - esenta de rom
                                            - 4 linguri de faina
                                            -1/2 plic praf de copt
                                            - fructe din compot
                                            -1/2 l frisca

                                  Mod de preparare  :
                Întro cratita se va carameliza 100-150 g zahar se vor tapeta si lateralele vasului . Laptele fiert se raceste , separat batem 10 oua cu restul de zahar si esenta apoi se amesteca cu laptele . Compozitia se toarna in cratia pregatita anterior . Se da la cuptor la 180 grade timp de 30 min , ar trebui sa fie facut cam 3/4 , se aseaza  deasupra fructele din compot apoi se toarna blatul pregatint astfel : -  4 albusuri se bat spuma , se adauga faina , galbenusurile , praful de copt si se omogenizeaza . Se da din nou la cuptor timp de 20-30 min . Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se desprind marginile cu un cutit si se rastoarna intrun platou ,sau o  farfurie cu circumferinta mai mare . Se decoreaza cu frisca fructe etc... dupa priceperea fiecaruia  .  POFTA BUNA  !!

Un comentariu:

Liana10 spunea...

Mamaaa, ce bine arata tortul asta!