marți, 5 aprilie 2011

Baclavale


                                           Ingrediente
                                            -1 pac  foi de placinta
                                           - 500 g miez de nuca
                                           - 650 g zahar
                                           - 200 g unt
                                           - 1 lamaie

                                        Mod de preparare
  Miezul de nuca se coace in cuptor se sfarama marunt , se amesteca cu 150 g zahar si se imparte in doua parti . Untul se topeste , lamaia se curata de coaja si se taie cubulete . Restul de zahar il punem intrun vas cu 500ml apa apoi il punem la fiert , se adauga lamaia  la jumatatea timpului de fierbere .Ungem tava cu unt  asezam 4-5 foi ,unse cu unt intre ele ,  intindem o parte din miezul de nuca ,acoperim cu 3-4 foi la fel unse cu unt , intindem si ultima parte de miez de nuca acoperim din nou cu 4-5 foi unse . Partea de deasupra se unge bine cu unt .apoi se portioneaza si se da la coptorul incins la 180 grade timp de 30 -40 min. Cand este gata se adauga siropul fierbinte se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca .De preferinta a doua zi este mult mai buna . Nu se baga la frigider , se zahariseste . POFTA BUNA  !!!

Niciun comentariu: